Apotekare från Göteborg söker sig utomlands

Den första kullen apotekare som utexaminerats från Göteborgs universitet har kartlagts. Nästan alla har idag ett arbete. Över hälften av de nyblivna apotekarna arbetar idag inom apoteksväsendet ? och hälften av dessa utomlands.

7 sep 2006, kl 13:19
0

2005 utexaminerades den första kullen apotekare från den nya apotekarutbildningen vid Göteborgs universitet. Nu har en uppföljning av dessa studenters yrkesmässiga status gjorts av studievägledarna Kristina Carlsson och Helena Dahlqvist på uppdrag av universitetets programkommitté för farmacevtisk och biovetenskaplig utbildning.

35 av 40 personer som tog apotekarexamen 2005 valde att delta i undersökningen. Av dessa arbetar elva idag på apotek utomlands, varav tio i Norge. Ytterligare elva arbetar inom Apoteket AB i Sverige.

Endast fem av apotekarna arbetar idag inom läkemedelsindustrin.

Fyra ägnar sig åt forskning på universitetsnivå medan en studerar. Tre var vid undersökningstillfället i våras arbetssökande.

De apotekare i undersökningen som arbetar på apotek i Norge tjänar betydligt mer än de som stannat i Sverige. Medianlönen för de som arbetar i Sverige är 21 500 kronor i månaden, medan samtliga som arbetar utomlands hade en ingångslön i intervallet 28 – 42 000 svenska kronor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng