Alvimopan lindrar förstoppning

En ny fas-III studie visar att den experimentella selektiva opioidreceptorantagonisten alvimopan kan lindra opioidutlöst förstoppning. Studien på tolv veckor omfattade 518 patienter med långvarig smärta som inte var cancerelaterad och som led av förstoppning. Patienterna fick alvimopan 0,5 mg två gånger dagligen eller placebo och enligt resultatet förbättrades 72 procent av de patienter som fick […]

20 nov 2006, kl 10:51
0

Annons

En ny fas-III studie visar att den experimentella selektiva opioidreceptorantagonisten alvimopan kan lindra opioidutlöst förstoppning.
Studien på tolv veckor omfattade 518 patienter med långvarig smärta som inte var cancerelaterad och som led av förstoppning. Patienterna fick alvimopan 0,5 mg två gånger dagligen eller placebo och enligt resultatet förbättrades 72 procent av de patienter som fick aktiv behandling signifikant jämför med 48 procent som fick placebo.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng