Åklagare begär ny tolkning av EU-domen

Svea hovrätt väntas pröva om den friande domen mot Krister Hanner i målet om olovlig läkemedelshandel ska ändras eller stå fast ? men det kan dra ut på tiden.

24 aug 2005, kl 11:46
0

Under sommaren friade Stockholms tingsrätt efter EU-domstolens utlåtande företaget Bringwell som sålt nikotinläkemedel i en butik i Stockholm i maj 2001. Åklagaren Stefan Lind har, liksom Krister Hanners ombud, överklagat tingsrättens dom till Hovrätten. När detta skrivs finns dock inga uppgifter om hur hovrätten kommer att hantera målet.

? I sak finns inga otydligheter. Krister Hanner har sagt att han sålt nikotinläkemedel. Som jag ser det handlar målet i fortsättningen bara om en ren rättslig bedömning. Jag menar att det vore bra om en högre instans gör en egen tolkning av EG-domstolens utlåtande, säger Stefan Lind.

Stefan Lind anser inte att det behövs någon ny huvudförhandling i ärendet i Hovrätten.

? Enligt min advokat har åklagaren inte formellt motiverat överklagandet ännu, vilket hovrätten lär kräva. Det här kommer säkert att dra ut på tiden, men det har jag vant mig vid i den här processen, säger Krister Hanner.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng