Annons

Apotekarsocieteten lanserar ny tidning om läkemedel

Inom kort lanserar Apotekarsocieteten vid sidan av Läkemedelsvärlden en ny tidning, Allt om Läkemedel, med allmänheten som målgrupp.

24 aug 2005, kl 11:50
0

Den nya tidningens första utgåva kommer att finnas i tryck lagom till årets läkemedelskongress i slutet av oktober.

? Tidningen blir den första och enda oberoende tidningen om läkemedel riktad till allmänheten. Tanken är att stå på patienternas och de anhörigas sida, så att de står bättre rustade inför mötet med vården. Läsarna får bland annat möta patienter som berättar om sina upplevelser och erfarenheter av läkemedelsbehandling, något som inte går att läsa sig
till i vanlig medicinsk litteratur, säger Ewa Lundborg som är apotekare, medicinjournalist och redaktör för Allt om Läkemedel.

Två premiärutgåvor är planerade till hösten och fyra under 2006. Varje nummer innehåller precis som Läkemedelsvärlden ett större tema med flera artiklar.

Delar av materialet i Allt om Läkemedel kommer att bygga på material som tidigare publicerats i Läkemedelsvärlden.

Vad innehåller premiärnumret?

? Vi jobbar bland annat med ett tema om högt blodtryck, och dessutom kommer artiklar om det senaste från forskningsfronten och ett reportage från djurapoteket i Uppsala.

Upplagan blir från starten cirka 25 000 exemplar. Tidningen, som precis som Läkemedelsvärlden ska finansieras av prenumerationer och annonser, har en hemsida på adressen www.alltomlakemedel.se.