Annons
Ytterligare en dom mot företag bakom talkpuder

Ytterligare en dom mot företag bakom talkpuder

Johnson & Johnson får betala rekordhöga 417 miljoner dollar till en kvinna som fått äggstockscancer.

25 aug 2017, kl 06:00
0

Det har en jury i Kalifornien kommit fram till, rapporterar bland andra nyhetskanalen BBC News. Summan, som är den högsta hittills, motsvarar drygt 3,3 miljarder kronor.

Som Läkemedelsevärlden.se tidigare rapporterat om, har det internationella storföretaget Johnson & Johnson, som producerar hygien- och skönhetsprodukter men även läkemedel, i en rad rättegångar dömts till böter för att deras talkprodukter ska ha orsakat äggstockscancer. Som i de övriga fallen kommer företaget att överklaga domen.

Johnson & Johnson hävdar att deras produkter inte orsakar cancer. Evidensen är osäker vad gäller sambandet mellan talkprodukterna och äggstockscancer, som är en ovanlig cancerform. Bolaget har dömts för att inte ha varnat för cancerrisken.

Kvinnan som i den senaste rättegången vunnit mot företaget är 63 år. Hon fick sin cancerdiagnos för tio år sedan, och sjukdomen sägs vara i ett slutskede. Kvinnan började använda babypudret vid elva års ålder.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng