Malin Pääjärvi, praktikant på Läkemedelsvärlden
”Vill kombinera receptarie-utbildning och journalistik”
Malin Pääjärvi.

”Vill kombinera receptarie-utbildning och journalistik”

Malin Pääjärvi är receptarie och vidareutbildar sig till journalist. Nu gör hon praktik på Läkemedelsvärlden.

7 feb 2022, kl 14:13
0

Hej och välkommen till Läkemedelsvärlden Malin. Du läser kursen Journalistik för akademiker på Södertörns högskola och ska göra praktik hos oss i två veckor. Berätta lite om din bakgrund.

– Tack. Jag är i grunden utbildad receptarie och har jobbat på apotek sedan 2006. Dessutom har jag alltid varit intresserad av att skriva. När jag såg att det fanns en utbildning i journalistik för de som redan hade en examen såg jag möjligheten att utveckla mitt skrivande och kunna kombinera min receptarieutbildning med journalistik. Det är en ettårig utbildning och jag har kommit halvvägs. Vi har hittills fått prova på allt möjligt som reportageskrivning, ekonomijournalistik och rättsjournalistik. Vi har också fått prova på att göra radio och kommer sedan att få testa tv och tidskrift. Men först är det dags för praktik.

Vad hoppas du på att få lära dig på Läkemedelsvärlden?

– Jag tar med mig kunskapen om läkemedel från min tidigare utbildning, vilket jag tror är en fördel. Det jag vill lära mig nu är att se hur det går till på en redaktion. Det ska bli kul att se hur ni jobbar när ni hittar uppslag till nyheter och hur ni går till väga för att genomföra en idé. Jag brukar själv läsa Läkemedelsvärlden och artiklarna här är ju ofta kopplat till mitt yrke som receptarie. Därför känns det extra intressant. Jag ser verkligen fram emot de här veckorna och tycker att det ska bli jätteroligt.

Vad kommer du att göra efter din utbildning?

– Jag är främst intresserad av just medicinjournalistik och skulle vilja jobba på en medicinsk tidskrift i framtiden. Mitt nästa steg inom journalistiken är därför att läsa en separat praktiktermin på ytterligare en tidning inom medicin för att få mer erfarenhet. Sedan få vi se vad som händer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng