?Vårdapoteket och Apotek hjärtat kompletterar varandra?

Enligt Vårdapotekets vd Lars Gunneflo har det varit ett stort intresse för apotekskedjan. Men han är glad att det blev Apotek hjärtat som partner då apotekskedjornas verksamheter kompletterar varandra synnerligen väl.

12 apr 2013, kl 11:34
0

Lars Gunneflo, foto: Vårdapoteket

Apotek hjärtat kommer att köpa upp Vårdapoteket och dess 27 apotek. Enligt Vårdapotekets vd Lars Gunneflo är det nu ett bra tillfälle för att sälja och intresset har varit stort.
– Vi har haft en väldigt bra resa efter omregleringen med en unik vårdnära position och en kraftig tillväxt som skapat ett intresse hos andra aktörer. 

Han menar att uppköpet innebär en förstärkning för båda parter.
– Vi passar absolut bäst tillsammans. Det finns till exempel ingen överlappning vad gäller lokalisering. Våra vårdnära apotek kompletterar Apotek hjärtats apotek i centrala lägen. Vi har dessutom en profil med verksamhet riktad mot slutenvården, vilket är en värdefull affärsverksamhet för Apotek hjärtat att komma in i.

Vårdapotekets 27 apotek kommer att fortsätta drivas vidare, och det finns inga planer att säga upp någon personal.
– För Vårdapoteket innebär uppköpet att vi blir en del av en stor enhet. Det ökar flexibiliteten och möjligheten till kompetensutveckling för vår personal, säger Lars Gunneflo.

– Jag är glad att det blev Apotek hjärtat för Vårdapoteket. Tillsammans skapar vi en enhet som kan erbjuda en bredare verksamhet. I och med uppköpet bibehåller Apotek hjärtat sin position som den största privata apoteksaktören och det kompletteras nu med slutenvårdsverksamheten som vi tar med oss, säger Lars Gunneflo.

Uppköpet måste först godkännas av Konkurrensverket och Läkemedelsverket, vilket väntas ske någon gång under andra kvartalet detta år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng