Apotek hjärtat köper Vårdapoteket

Apotek hjärtat planerar att köpa upp Vårdapoteket och dess 27 apotek. Men först måste Konkurrensverket och Läkemedelsverket säga sitt.

12 apr 2013, kl 10:06
0

Kedjornas apotek

Apoteket AB: 374 apotek
Apotek hjärtat: cirka 300 apotek (i och med dagens affär)
Kronans Droghandel: 290 apotek (inklusive Medstops 65 apotek) 
Apoteksgruppen: 157 apotek + 2 anslutna filialer
Docmorris: cirka 80 apotek

I början av veckan blev det offentligt att Medstop köps upp av Oriola-KD. Nu kommer nästa uppköp. Apotek hjärtat kommer att köpa Vårdapoteket, som har 27 apotek och en omsättning på två miljarder kronor. Uppköpet innebär att Apotek hjärtat kommer att ha en omsättning på drygt nio miljarder kronor och cirka 300 apotek.

Det förväntas ske under det här kvartalet. Men först måste även denna affär godkännas av Konkurrensverket och Läkemedelsverket.

Vårdapotekets samtliga 27 apotek som ligger vid universitets-, läns- och länsdelssjukhus kommer att drivas vidare. Apotek hjärtat planerar också att fortsätta med Vårdapotekets farmacevtiska tjänster och läkemedelsförsörjning till sjuk- och hälsovården i flera regioner. 
– Vårdapoteket har varit framgångsrika i flera upphandlingar och lyckats mycket bra med att bygga sin verksamhet inom vård och omsorg. Förvärvet innebär att Apotek hjärtat på allvar tar klivet in på denna marknad, säger Anders Nyberg, vd för Apotek hjärtat, i ett pressmeddelande.

Säljare är Priveq Investment och Investor Growth Capital.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng