Utbildning i egenvård krävs för att arbeta i Apotekets shoppar

Apotekets egenvårdsbutiker ska ha en farmacevt anställd och övriga som arbetar ska ha lägst egenvårdsutbildning, förutom den som enbart arbetar i kassan. Det är resultatet av förhandlingar mellan fack och arbetsgivare. Farmaciförbundets ordförande är nöjd med resultatet.

30 nov 2004, kl 11:56
0

Annons

De som arbetar med rådgivning och försäljning i Apotekets egenvårdsshoppar ska ha lägst en apoteksteknikerutbildning. Det är nu klart efter förhandlingar mellan Apoteket AB och Farmaciförbundet.

Farmaciförbundets ordförande Britt-Marie Skoglösa är nöjd med utgången av förhandlingarna:

? Det tycker vi är en garanti för att rådgivningen sker med kvalité också på shopparna.

Att den som arbetar i egenvårdsbutikerna ska ha lägst egenvårdsutbildning är ett krav som Farmaciförbundet drivit sedan det blev klart att Apoteket AB skulle lansera en kedja av sådana butiker inom affärsområde Egenvård.

? Vi menar att det är viktigare att alla personal har en viss utbildning än att det ständigt finns en farmacevt i butiken, säger Britt-Marie Skoglösa.

Enligt uppgörelsen ska det finnas en farmacevt anställd på varje egenvårdsbutik. Men farmacevtisk bemanning i shopparna innebär inte att man, som på apoteken, antingen måste stänga eller ta in ersättare när farmacevten inte är närvarande i butiken.

? Kravet på ständigt närvarande farmacevt hade gjort det i princip omöjligt att driva dessa butiker med sina långa öppettider. För oss är det viktigare att alla som arbetar i shopparna har en viss grundutbildning, säger Britt-Marie Skoglösa.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng