Annons
Uppsala säte för nya Etikprövningsmyndigheten

Uppsala säte för nya Etikprövningsmyndigheten

Placeringen ska underlätta samverkan med Läkemedelsverket och andra myndigheter.

14 dec 2017, kl 16:02
0

I november kom propositionen om den nya myndigheten, som Läkemedelsvärlden.se skrev om då. Då framgick det att myndigheten ska finnas på sex orter: Lund, Linköping, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå. Att huvudkontoret ska ligga i Uppsala framgår i ett kommittédirektiv som regeringen nu har beslutat om.

– Människor som ställer upp för forskningen måste känna sig trygga – därför är det viktigt med en enhetlig etikprövning. Genom att placera sätet för den nya myndigheten i Uppsala vill vi underlätta samverkan både inom myndigheten och med andra myndigheter, inte minst Läkemedelsverket, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Etikprövningsmyndigheten ska inleda sin verksamhet den 1 januari 2019. Dagens etikprövningsnämnder kommer i och med inrättandet av den nya myndigheten att läggas ner.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng