Tyverb blir subventionerat

Cancerläkemedlet Tyverb ingår nu i högkostnadsskyddet, men med en begränsning.

9 feb 2015, kl 13:56
0

Tyverb, lapatinib, används för att behandla metastaserande HER2-positiv bröstcancer. Läkemedlet godkändes 2008, och blev då nekad subvention av TLV. Nu har myndigheten gjort en ny bedömning.

Tyverb godkändes 2008 i kombination med kapecitabin, och fick utökad indikation i kombination med aromatashämmare 2010 och i kombination med Herceptin, trastuzumab, 2013. TLV har utvärderat Tyverb i kombination med trastuzumab hos patienter med hormonreceptornegativ metastaserad sjukdom som fortskridit trots tidigare behandling av trastuzumab i kombination med kemoterapi. TLV bedömer svårighetsgraden för de patienterna som hög. 

Kombinationen av Tyverb och trastuzumab har i kliniska studier visat en förbättrad total överlevnad på 8,3 månader i median jämfört med enbart Tyverb hos den aktuella patientgruppen. Kostnaden per kvalitetsjusterat levnadsår uppskattas till 680 000 kronor jämfört med bästa möjliga omvårdnad. TLV bedömer kostnaden som rimlig i förhållande till sjukdomens svårighetsgrad.

Därför har TLV beslutat att Tyverb ska ingå i högkostnadsskyddet, men endast i kombination med trastuzumab för patienter med hormonreceptornegativ metastaserad sjukdom som fortskridit trots tidigare behandling med trastuzumab och kemoterapi. Beslutet gäller från den 3 februari.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng