Köper Actavis portfölj i USA och Kanada

För 600 miljoner dollar får Astrazeneca rättigheterna till Actavis verksamhet inom luftvägssjukdomar.

9 feb 2015, kl 12:05
0

Annons

Foto: iStockphoto

Astrazeneca har tecknat avtal om att köpa rättigheterna till Actavis verksamhet inom luftvägssjukdomar i USA och Kanada, enligt ett pressmeddelande från Astrazeneca. När affären slutförs får Actavis 600 miljoner dollar, eller cirka 5 miljarder svenska kronor, och därefter kan företaget få ytterligare royalties om intäkterna överträffar en viss nivå.

Enligt avtalet får Astrazeneca utvecklings- och marknadsföringsrättigheter till kol-läkemedlen Tudorza Pressair och Daliresp, vilka hade en årlig försäljning på 230 miljoner dollar i USA under 2014. Astrazeneca får även rättigheterna till Duaklir Genuair, som ännu inte är godkänt i USA. Läkemedlet är godkänt i EU.

Affären behöver ett godkännande av konkurrensmyndigheter, och Astrazeneca räknar med att affären ska slutföras under första kvartalet 2015.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng