Tuff debatt om ny lagstiftning

Moderatorn Olof Edhag väntar sig en hård debatt om den nya förmånsnämnden. Han ska leda symposiet ?Pengar eller mediciner?.

18 nov 2002, kl 11:52
0

Fredagen den 29 november samlas en illuster skara i sal K3 på riksstämman. Prioriteringar på läkemedelsområdet ska debatteras under ledning av Olof Edhag, tidigare överdirektör vid Socialstyrelsen och ansvarig för den utredning som föreslog att Läkemedelsförmånsnämnden skulle bildas. De nya reglerna för subventionering och substitution har gett upphov till mycket heta diskussioner.

? Jag kommer göra allt jag kan för att få så korta inlägg som möjligt. Publiken kommer att vara väldigt aktiv, det skulle förvåna mig annars, säger Olof Edhag.

Olof Edhag kommer att rikta diskussionen mot effekten av den nya lagstiftningen.

? Vad har den betytt för läkarnas arbete, har den redan påverkat läkemedelsnotan? Finns det problem och i så fall vilka?

Med sig på podiet kommer han att ha Ann-Christin Tauberman, generaldirektör för nämnden, Per Carlsson, professor i hälsoekonomi, Lars Gustafsson som ansvarar för Janus förskrivarstöd, Marianne Boivie från Landstingsförbundet och Eva Nilsson Bågenholm från Läkarförbundet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng