TLV föreslår principer för handelsmarginalen

I en första skiss har TLV nu lämnat förslag till regeringen på hur en
utformning av handelsmarginalen på den nya apoteksmarknaden ska se ut.
Olika modeller för orginalläkemedel och generika kan bli en av
lösningarna.

24 feb 2009, kl 12:23
0

I en första redovisning presenterar TLV idag modeller för hur apotekens handelsmarginaler ska beräknas. Men än så länge finns inga närmare svar på hur stor handelsmarginalen kommer att bli. I förslaget finns än så länge bara övergripande principer som ska ligga till grund för ett det detaljerade förslag som kommer den 1 april.  

I sitt förslag beskriver TLV att priset till kund, det så kallade AUP, inte ska öka på en aggregerad nivå men att det kan komma att ske en viss omfördelning mellan vissa produkter. Handelsmarginalens utformning kan också komma att skilja sig mellan originalläkemedel, generika och förbrukningsartiklar.

Det nya som finns i beskedet är att TLV nu kommer att föra en dialog med berörda aktörer för att ta fram en modell som gör att så många som möjligt blir nöjda.
–  Nästa steg är att fördjupa dialogen med dem för att bland annat kunna presentera en handelsmarginal den 1 april, säger Fredrik Larsson, informationschef på TLV.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng