Annons

Tauberman leder organisationskommittén för LMFN

Regeringen beslutade idag att att utse departementsrådet Ann-Christin Tauberman till ordförande i den organisationskommitté som ska förbereda och genomföra bildandet av den nya Läkemedelsförmånsnämnden.

28 feb 2002, kl 18:51
0

Myndighetens huvudsakliga uppgift kommer att vara att ansvara för subventionerings- och prisregleringsbeslut av läkemedel. Myndigheten ska, som Läkemedelsvärlden tidigare rapporterat, i den del som gäller prissättning av produkter inom läkemedelsförmånerna överta de uppgifter som Riksförsäkringsverket för närvarande har.

Myndigheten ska också fatta beslut om huruvida nya läkemedel ska ingå i förmånerna samt om befintliga läkemedel ska tas ur förmånssystemet.

Taubermans övergripande uppgift blir nu att vidta de åtgärder som krävs för att den nya myndigheten skall kunna inrättas den 1 oktober 2002. I uppdraget ingår även att lämna förslag till lokalisering av myndigheten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng