Annons

Talidomid förbättrar överlevnad vid multipelt myelom

Det kontroversiella preparatet talidomid (Neurosedyn) kan förbättra överlevnaden hos patienter med multipelt myelom. Det visar en studie som publiceras i dagens utgåva av the Lancet.

10 mar 2006, kl 16:47
0

Genom tillägg av talidomid till standardbehandling (melfalan och prednisolon) vid multipelt myelom kan chansen för överlevnad utan komplikationer öka bland äldre patienter.

Studien jämförde kombinationen melfalan/prednisolon med tillägg av talidomid/placebo i 255 nydiagnosticerade patienter mellan 60 och 85 års ålder i Italien.

De patienter som fick talidomid som tillägg svarade bättre på behandlingen och levde längre utan komplikationer än de som enbart fick melfalan och prednisolon.

Denna fördel, varnar författarna i Lancet, måste dock balanseras mot ökad risk för trombos och infektion samt en viss neurologisk toxicitet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng