Annons

Rivastigmin godkänt för demens vid Parkinsons sjukdom

I dagarna fick rivastigmin (Exelon) EU-godkännande för behandling av demens vid Parkinsons sjukdom. Hittills har det inte funnits någon godkänd demensbehandling för dessa patienter. Omkring 40 procent av alla dem som har Parkinsons sjukdom har också demens. – Demens i samband med Parkinsons sjukdom är ofta en oerhörd belastning för patienterna och deras familjer, säger […]

13 mar 2006, kl 16:04
0

Annons

I dagarna fick rivastigmin (Exelon) EU-godkännande för behandling av demens vid Parkinsons sjukdom. Hittills har det inte funnits någon godkänd demensbehandling för dessa patienter.


Omkring 40 procent av alla dem som har Parkinsons sjukdom har också demens.
– Demens i samband med Parkinsons sjukdom är ofta en oerhörd belastning för patienterna och deras familjer, säger Susanna Lindvall, vice ordförande på Parkinsonförbundet i ett pressmeddelande.


Kolinesterashämmaren rivastigmin är sedan tidigare godkänd för behandling av lätt till måttligt svår Alzheimers sjukdom. Nu utökas indikationen med symtomatisk behandling av mild till måttligt svår demens vid Parkinsons sjukdom.


Godkännandet baseras på Express-studien som publicerades i New Enlgand Journal of Medicine för två år sedan, se tidigare artikel i länklistan till höger.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng