Rivastigmin minskar demenssymtom hos parkinsonpatienter

Behandling med kolinesterashämmaren rivastigmin minskar demenssymtom hos patienter med Parkinsons sjukdom och samtidig demenssjukdom, enligt en aktuell studie. Resultaten presenteras i dagens utgåva av New England Journal of Medicine.

9 dec 2004, kl 11:59
0

Annons

Den så kallade Express-studien är enligt Novartis den första storskaliga undersökningen av effekt och biverkningar av ett läkemedel mot demens hos patienter med kombinationen demens och Parkinsons sjukdom. Omkring 40 procent av alla patienter med Parkinsons sjukdom lider av demens.

I studien, som omfattade 541 patienter med demens och Parkinsons sjukdom, randomiserades deltagarna till rivastigmin (Exelon) eller placebo för behandling i 24 veckor.

Patienterna som fick rivastigmin uppvisade en signifikant intellektuell förbättring mätt som ADAS-cog (+2,1), medan placebogruppen uppvisade en försämring (-0,7). Patienterna i rivastigmingruppen hade också signifikant bättre funktionsförmåga, mätt som ADCS-CGIC.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng