Hem Taggar Utsläpp

Tag: Utsläpp

Den viktigaste delen i Lif:s hållbarhetsfilm saknas

BLOGG. Ingrid Helander saknar den viktigaste delen i branschorganisationen Lif:s nya hållbarhetskampanj.
2 nov 2020, kl 12:29

Nytt initiativ ska minska utsläppen av antibiotika

Genom att samla industri, upphandlare och beslutsfattare hoppas organisationen Siwi få till konkreta förändringar.
27 aug 2019, kl 12:15

Ändrad GMP kan stoppa utsläpp

Ett svenskt förslag om att använda standarden GMP för att minska industrins miljöutsläpp vid tillverkning som orsakar antibiotikaresistens diskuteras i EU.
22 okt 2018, kl 13:34

Ordförande vill se skärpta miljökrav

Regeringen måste börja ställa tydligare krav på myndigheter och landsting vad gäller miljöpåverkan vid läkemedelsproduktion. Det menar vd för Kronans Droghandel och ordförande i Sveriges Apoteksförening.
17 jan 2011, kl 12:18

Ozon renar bort läkemedelsrester

En utvärdering av olika metoder för att rena avloppsvatten från läkemedelsrester visar att oxidering med hjälp av ozon i låga doser är mest kostnadseffektivt. Men ur ett ekotoxikologiskt perspektiv är rening med aktivt kol bäst.
11 dec 2009, kl 13:55

Läkemedelssubstanser spritt till indiskt dricksvatten

Problemen med utsläpp av läkemedelssubstanser  i den indiska regionen Hyderabad växer. Stora mängder av bland annat antibiotika och antihistaminer finns inte bara i avloppsvattnet utan också i dricks- och grundvatten.
1 jun 2009, kl 11:25

Läkemedelssubstanser spritt till indiskt dricksvatten

Problemen med utsläpp av läkemedelssubstanser  i den indiska regionen Hyderabad växer. Stora mängder av bland annat antibiotika och antihistaminer finns inte bara i avloppsvattnet utan också i dricks- och grundvatten.
1 jun 2009, kl 11:25

Substanserna som ingen vill kännas vid

Medan läkemedelsfabriker i Indien pumpar antibiotika rakt ut i vattnet slår sig den svenska läkemedelsindustrin för bröstet och försäkrar att deras produkter inte utgjort någon miljöfara. Trots det kan få företag svara på frågan vilken...
3 okt 2007, kl 13:30

Lif vill införa globala miljökrav

Efter att en forskningsrapport visat att läkemedelsfabriker i Indien släpper ut stora mängder aktiva substanser i vattnet föreslår nu Läkemedelsindustriföreningen att myndigheterna ska lägga till miljökrav i de globala inspektionsprotokollen.
20 sep 2007, kl 17:02

Fabriker pumpar antibiotika rakt ut i vattnet

Läkemedelsindustrier i Indien släpper ut mycket höga doser av antibiotika och andra aktiva läkemedelssubstanser i sitt reningsvatten. – Doserna är groteskt höga. Det här är mycket allvarligt och risken är stor att vi får en...
29 aug 2007, kl 21:31

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng