Hem Taggar Satsning

Tag: Satsning

Miljardsatsar på biologiska läkemedel

Över en miljard svenska kronor satsas på proteinforskning och biologiska läkemedel. Det bekostas av regeringen tillsammans med Astrazeneca och Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.
5
11 dec 2015, kl 10:49

Novo Nordisk fortsätter sin Rysslandssatsning

Trots en svag valuta och ekonomiska sanktioner mot Ryssland bygger Novo Nordisk klart sin insulinfabrik.
29 jan 2015, kl 08:51

Stipendie utlyst för forskning kring vaccin och narkolepsi

Neuroligiskt handikappades riksförbund, NHR, har utlyst ett stipendium för forskning kring sambandet mellan pandemivaccin och narkolepsi.
30 maj 2011, kl 13:20

KI startar centrum för regenerativ medicin

Karolinska institutet har fått 100 miljoner kronor av Knut och Alice Wallenbergs stiftelse för att etablera ett forskningscentrum för regenerativ medicin.
22 jun 2010, kl 13:02

Celesio och Medco satsar på farmacevtiska tjänster

Celesio och Medco satsar på ett gemensamt företag som ska sälja farmacevtiska tjänster på den europeiska marknaden. Affärsidén är att med hjälp av olika tjänster hjälpa  sjukvården och apoteken att behandla kroniskt...
21 jun 2010, kl 15:57

Apotek Hjärtat planerar egen grossistverksamhet

Apotek Hjärtat börjar om några veckor flytta över vissa delar av sortimentet till en egen grossistverksamhet. På sikt vill de knyta alla leverantörer av både handelsvaror, OTC och receptbelagda läkemedel till sin...
9 apr 2010, kl 17:22

Pfizer inviger ny fabrik i Strängnäs

Läkemedelskoncernen Pfizer inviger idag med näringsminister Maud Olofssons hjälp en ny anläggning i Strängnäs. Men det blir inte några nya jobb vid fabriken. Här ska bland annat tillväxthormonet Genotropin tillverkas.
25 aug 2009, kl 10:59

Kronans Droghandel och KF köper apotek ihop

Det finska KD-Oriola och Kooperativa Förbundet, KF, satsar på att gemensamt ge sig in på apoteksmarknaden. De tänker köpa apotekskluster tillsammans som går under namnet Kronans Droghandel.
15 jun 2009, kl 12:45

Kronans Droghandel och KF köper apotek ihop

Det finska KD-Oriola och Kooperativa Förbundet, KF, satsar på att gemensamt ge sig in på apoteksmarknaden. De tänker köpa apotekskluster tillsammans som går under namnet Kronans Droghandel.
15 jun 2009, kl 12:45

Pfizer sluter avtal om generika

Pfizer ska utöka sin satsning på genriska produkter och har nu träffat ett avtal med indiska Aurobindo Pharma. Genom avtalet får Pfizer rättigheterna till 39 generiska preparat i USA och 20 i Europa.
3 mar 2009, kl 13:12

Pfizer satsar på stamceller

Ett av världens största läkemedelsföretag ger sig in i stamcellsbranchen. Därmed hoppas företagsledningen att kunna hitta vägar till nya typer av produkter.
25 sep 2008, kl 12:45

Astrazeneca förstärker sin forskning i Kina

Den kinesiska marknaden är stor, också för läkemedel. Men de kinesiska myndigheterna kräver att läkemedel som marknadsförs i landet också är testade på kineser. Därför satsar nu Astrazeneca på klinisk forskning i...
4 sep 2007, kl 15:35

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng