Kronans Droghandel och KF köper apotek ihop

Kronans Droghandel och KF köper apotek ihop

Det finska KD-Oriola och Kooperativa Förbundet, KF, satsar på att gemensamt ge sig in på apoteksmarknaden. De tänker köpa apotekskluster tillsammans som går under namnet Kronans Droghandel.

15 jun 2009, kl 12:45
0

Annons

Kooperativa Förbundet, KF, och Oriola-KD, som äger Kronans Droghandel meddelar idag att de kommer att göra gemensam sak om att köpa apotek. Genom att samarbeta hoppas de kunna stärka sin ställning som aktörer på den omreglerade marknaden.

Oriola-KD blir majoritetsägare och ansvarar för verksamhetens framtida utveckling.
– Både KF och Kronans Droghandel har en över 100-årig historia i sina respektive branscher. Genom samarbetet får vi en etablerad partner som har lång erfarenhet av den svenska dagligvaruhandeln och vars grundvärderingar vi delar. Vi kommer med samarbetet få goda möjligheter att expandera i attraktiva lägen, säger Cecilia Marlow, vd för Kronans Droghandel i en presskommentar.

Målet är att köpa delar av de apotek som ska säljas och att gemensamt etablera nya apotek. Men för att samarbetet ska bli av så måste tillräckligt många apotek köpas upp. De nya apoteken ska bland annat finnas intill Coops stormarknader och dagligvarubutiker. Lars Idermark, vd och koncernchef för KF säger att de båda företagen genom sin gemensamma satsning siktar på att bli ledande på den svenska apoteksmarknaden.

KF planerar också att starta försäljning av receptfria läkemedel när det blir tillåtet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng