Astrazeneca förstärker sin forskning i Kina

Den kinesiska marknaden är stor, också för läkemedel. Men de kinesiska myndigheterna kräver att läkemedel som marknadsförs i landet också är testade på kineser. Därför satsar nu Astrazeneca på klinisk forskning i Kina.

4 sep 2007, kl 15:35
0

Astrazeneca har förstärkt sin kliniska forskning i Kina genom att bygga upp en enhet för klinisk farmakologi tillsammans med Peking University 3rd Hospital.

Den nya enheten vid universitetssjukhuset ska fokusera på klinisk forskning i fas I, det vill säga på friska, frivilliga försökspersoner, inklusive klinisk farmakologi och säkerhetsanalyser. Det är nödvändigt om företaget ska kunna introducera nya läkemedel i Kina. Den kinesiska läkemedelsmyndigheten kräver nämligen att alla läkemedel på den kinesiska marknaden genomgått farmakokinetiska och kliniska studier på kinesiska försökspersoner för att godkännas. De farmakokinetiska studierna mäter skillnaden av upptag och omsättning av läkemedlet mellan kinesiska patienter och till exempel patienter från västvärlden.
? I Japan har man länge krävt lokala tester, något som tidigare ansetts som ett handelshinder. Men i dag vet vi att det finns genetiska skillnader mellan till exempel asiater och européer. Så det finns vetenskaplig grund för sådana här bestämmelser, säger Staffan Ternby informationschef på Astrazeneca.
? Vi har till exempel råkat ut för detta nyligen när det gäller vårt cancerläkemedel Iressa. För asiater förbättrade läkemedlet överlevnaden, men inte för européer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng