Celesio och Medco satsar på farmacevtiska tjänster

Celesio och Medco satsar på ett gemensamt företag som ska
sälja farmacevtiska tjänster på den europeiska marknaden. Affärsidén är
att med hjälp av olika tjänster hjälpa  sjukvården och apoteken att
behandla kroniskt sjuka patienter.

21 jun 2010, kl 15:57
0

Den gemensamma satsningen presenterades av företagen idag och är enligt pressmeddelandet starten på ett långsiktigt samarbete med siktet inställt på hela den europeiska marknaden.

Affärsmodellen bygger på att sälja tre olika sorters farmacevtiska tjänster. Det första är tjänster som gör det lättare för sjukvårdshuvudmännen att följa upp de behandlingar som görs och mäta effekten av dem. Den andra är en grupp tjänster som hjälper de patienter som behandlas med nya biologiska läkemedel att ta sina mediciner på rätt sätt. Den tredje gruppen tjänster fokuserar på infrastrukturen runt läkemedel med postleveranser, telefonrådgivning och läkemedelstjänster hemma hos patienterna. Motparten för företaget ska bli apotek, sjukvård, beslutsfattare, sjukvårdsfinansiärer och läkemedelföretag.

Under företagsnamnet Medco Celesio B.V. ska de börja sälja sina tjänster i Tyskland under 2010. Därefter ska de etablera sig i Storbritannien, Frankrike, Spanien och Italien. På sikt tänker de etablera sig i 27 EU-länder och Schweiz och Norge.

Celesio har idag verksamheter i 26 länder, bland annat äger de apotekskedjan DocMorris som sedan i vintras också finns i Sverige. Medco är ett amerikanskt företag med mer 20 000 anställda.