Hem Taggar Regelverk

Tag: Regelverk

Slut med block och pennor

I år är året då det blir slut även på små gåvor som pennor från läkemedelsindustrin till vårdpersonal. Reglerna gäller i hela Europa.
9 jan 2014, kl 12:29

Regler alltför stelbenta

Regler är bra men ett alltför stelbent förhållningssätt gör utvecklingen av nya läkemedel tungrodd. Det var åsikter som kom fram vid ett seminarium om regler kring läkemedelsutveckling.
30 nov 2012, kl 09:00

Snart ok med patentsamarbete inom EU

EU-länderna kan vara ett steg närmare att få till stånd ett gemensamt patent för unionen. Parlamentet har nu gett klartecken för att diskussionerna får fortsätta.
22 feb 2011, kl 19:20

Nya regler för licensförskrivning

Läkemedelsverket har uppdaterat regelverket som gäller för försäljning av ännu icke godkända läkemedel. Bland annat införs det nya begreppet beredskapslicens.
5 feb 2008, kl 11:48

USA och EU samarbetar om särläkemedel

De amerikanska och europeiska läkemedelsmyndigheterna fördjupar sitt samarbete kring särläkemedel. Företag kan numera lämna in en gemensam ansökan till EU och USA.
27 nov 2007, kl 11:47

Apotekare kan fällas för rådgivning

Klinisk farmaci och läkemedelsgenomgångar är exempel på relativt nya arbetsuppgifter som innebär att apotekare och receptarier har fått ett ökat inflytande över patienternas medicinering. Och med det följer också ett ökat ansvar.
1
30 aug 2007, kl 12:09

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng