Hem Taggar Nygammalt

Tag: Nygammalt

B-vitamin minskade nedbrytning av hjärnvolym

Teorin om att B-vitamin kan användas för att bromsa utvecklingen av demens har blivit aktuellt än en gång. Det är en forskargrupp i Oxford som i en studie publicerad i Plos One,...
13 sep 2010, kl 11:39

Regler om extempore nu som föreskrifter

I fredags publicerade Läkemedelsverket sina föreskrifter om tillverkning av extemporeläkemedel. Reglerna fanns tidigare som en del i Svensk Läkemedelsstandard men har de senaste åren fört en ganska anonym tillvaro. Detta ändras med de nya föreskrifterna.
1 mar 2010, kl 13:22

Varumärket viktigt på generika

Läkemedelsföretag med starka varumärken säljer billigare kopior av sina egna produkter när patentet gått ut. Framför allt satsas det på de så kallade växande marknaderna i fattigare länder.
17 feb 2010, kl 11:44

Giftinformation hos Läkemedelsverket

Från och med den 1 november har Läkemedelsverket ansvar för Giftinformationscentralen. De tar över verksamheten som under 20 år legat hos Apoteket AB.
1
2 nov 2009, kl 15:52

Fackliga representanter till styrelsen utsedda

Sveriges Farmacevtförbund har utsett två nya representanter till Apoteket AB:s styrelse. Farmaciförbundet låter sin representant från förra styrelsen sitta kvar i den nya.
8 okt 2009, kl 13:37

EMEA vill godkänna nytt Neurosedyn

Läkemedlet talidomid, tidigare känt som Neurosedyn, kommer mest troligt snart finnas på den europeiska marknaden igen efter att det fått grönt ljus från EMEA:s rådgivande kommitté CHMP.
25 jan 2008, kl 15:58