Hem Taggar Nygammalt

Tag: Nygammalt

B-vitamin minskade nedbrytning av hjärnvolym

Teorin om att B-vitamin kan användas för att bromsa utvecklingen av demens har blivit aktuellt än en gång. Det är en forskargrupp i Oxford som i en studie publicerad i Plos One,...
13 sep 2010, kl 11:39

Regler om extempore nu som föreskrifter

I fredags publicerade Läkemedelsverket sina föreskrifter om tillverkning av extemporeläkemedel. Reglerna fanns tidigare som en del i Svensk Läkemedelsstandard men har de senaste åren fört en ganska anonym tillvaro. Detta ändras med de nya föreskrifterna.
1 mar 2010, kl 13:22

Varumärket viktigt på generika

Läkemedelsföretag med starka varumärken säljer billigare kopior av sina egna produkter när patentet gått ut. Framför allt satsas det på de så kallade växande marknaderna i fattigare länder.
17 feb 2010, kl 11:44

Giftinformation hos Läkemedelsverket

Från och med den 1 november har Läkemedelsverket ansvar för Giftinformationscentralen. De tar över verksamheten som under 20 år legat hos Apoteket AB.
1
2 nov 2009, kl 15:52

Fackliga representanter till styrelsen utsedda

Sveriges Farmacevtförbund har utsett två nya representanter till Apoteket AB:s styrelse. Farmaciförbundet låter sin representant från förra styrelsen sitta kvar i den nya.
8 okt 2009, kl 13:37

EMEA vill godkänna nytt Neurosedyn

Läkemedlet talidomid, tidigare känt som Neurosedyn, kommer mest troligt snart finnas på den europeiska marknaden igen efter att det fått grönt ljus från EMEA:s rådgivande kommitté CHMP.
25 jan 2008, kl 15:58

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng