Hem Taggar Effekt

Tag: Effekt

Lika bra effekt med lokal immunterapi

Antikroppsbaserad immunterapi fungerar lika bra om den ges lokalt vid tumören i stället för som injektioner i blodbanan. Det visar ny forskning från Uppsala universitet.
13 dec 2016, kl 11:35

Högre dos SSRI ger bättre effekt

En högre dos av antidepressiva läkemedel ger en bättre effekt, konstaterar forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.
4
20 jun 2016, kl 11:34

Hopp om ny behandling mot Alzheimer

Behandling med bapineuzumab tros kunna minska de plack i hjärnan som troligtvis orsakar Alzheimers sjukdom. Det visar en ny svensk studie.
17 apr 2012, kl 12:48

Amerikanska apotekare förbättrar vården

När läkare och apotekare samarbetar om patienternas blodtrycksbehandling blir resultaten bättre. Det visar en amerikansk studie som publicerats i Archives of internal medicine.
20 okt 2010, kl 17:46

Recentin inte bättre än Avastin vid kolorektalcancer

Astrazenecas läkemedelskandidat Recentin var inte signifikant mer effektivt än Avastin för patienter med metastaterad kolorektalcancer enligt nya data.
8 mar 2010, kl 12:52

Cochrane ifrågasätter influensavaccin

Det saknas bevis för att äldre personer blir mindre sjuka av att ta vaccin mot säsongsinfluensa. Det hävdar forskare vid Cochraneinstitutet eter att ha analyserat data från fyrtio säsonger av influensa.
18 feb 2010, kl 12:48

Nytt vaccin mot hiv

För första gången ser ett vaccin mot hiv ut att ge effekt. Vaccinet är en kombination av två tidigare som var för sig var resultatlös
25 sep 2009, kl 12:05

Omfattande jämförelse av behandling mot bröstcancer

Resultat från en stor internationell bröstcancerstudie bekräftar att aromatashämmaren letrozol skyddar bättre mot återfall av cancer än den äldre substansen tamoxifen, när den ges till postmenopausala kvinnor med tidigt upptäckt hormonkänslig bröstcancer.
20 aug 2009, kl 17:05

Alternativmedicin tveksamt mot reumatoid artrit

Många alternativa mediciner mot reumatoid artrit och artros har ingen eller liten effekt visar en genomgång av 40 olika behandlingar. Fiskolja och chiligel var ett par av de få preparat som visade sig hjälpa mot...
10 feb 2009, kl 12:13

Harmlöst inleda med placebo

Att först behandla deprimerade tonåringar med placebo, ger inte sämre resultat än att ge dem läkemedel från början. Det menar amerikanska forskare som tittat på det etiska dilemmat med att ge placebo vid läkemedelsstudier.
26 jan 2009, kl 11:47

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng