Stroke – jakten på nya läkemedel fortsätter

Astrazenecas substans NXY-059 stupade på mållinjen i höstas. För 114:e gången grusades drömmen om att kunna skydda hjärnan efter en stroke. Men trots det är forskare och experter optimistiska. Nyckeln till neuroprotektiva läkemedel är att selektera bättre och kombinera olika principer.Samtidigt säger framstående strokeläkare att problemet inte är bristen på fungerande läkemedel, utan att de […]

19 apr 2007, kl 19:10
0

Astrazenecas substans NXY-059 stupade på mållinjen i höstas. För 114:e gången grusades drömmen om att kunna skydda hjärnan efter en stroke. Men trots det är forskare och experter optimistiska. Nyckeln till neuroprotektiva läkemedel är att selektera bättre och kombinera olika principer.
Samtidigt säger framstående strokeläkare att problemet inte är bristen på fungerande läkemedel, utan att de som finns inte används rätt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng