Störst informationsbehov för dem som har svårt att ta den till sig

Läkemedelsinformation kan vara ett område som tagit stryk efter införandet av Ädel-reformen. Den naturliga kontakten mellan läkare och sjukhemmens vårdpersonal har minskat och därmed också ett forum för muntlig överföring av nya medicinska rön kring läkemedelsanvändning.Informationsbehovet är större hos äldre samtidigt som läkemedelsanvändningen är mer komplex än hos yngre. De äldre konsumerar fler olika läkemedel […]

5 jul 2002, kl 05:24
0

Läkemedelsinformation kan vara ett område som tagit stryk efter införandet av Ädel-reformen. Den naturliga kontakten mellan läkare och sjukhemmens vårdpersonal har minskat och därmed också ett forum för muntlig överföring av nya medicinska rön kring läkemedelsanvändning.
Informationsbehovet är större hos äldre samtidigt som läkemedelsanvändningen är mer komplex än hos yngre. De äldre konsumerar fler olika läkemedel och demens är allmänt förekommande vilket komplicerar informationsgivningen.
Läkemedelsgenomgångar, där läkare, sjuksköterskor, apotekare, vårdpersonal och eventuellt också patienter har gemensamma möten, är en metod att motverka bristen på information.
Omsättningen bland vårdpersonalen är ? särskilt under högkonjunktur ? hög, vilket medför ett kontinuerligt behov av utbildning på sjukhemmen.
Apoteket AB säljer utbildning i läkemedelskunskap avsedd för kommunernas vårdpersonal, något som dock utnyttjas i varierande utsträckning av landets kommuner.
Nedskärningen av personal under de senaste åren har medfört att Apoteket inte kan satsa stora resurser på sådant som inte tillhör kärnverksamheten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng