Annons

Stopp för nytt influensavaccin

Läkemedelsverket har beslutat att vaccinet Preflucel inte ska användas förrän man utrett anledningen till biverkningarna.

25 okt 2011, kl 11:58
1

Annons

Vaccinet Preflucel ska inte användas så länge man inte vet orsaken till varför det orsakat fler och i en del fall allvarligare biverkningar än andra influensavacciner.

Utöver den tillv
erkningssats som drogs in tidigare finns två ytterligare satser distribuerade till Sverige. Rapporter om biverkningar för dessa två verkar vara färre än för den indragna.
Men eftersom man i dagsläget bara vet hur många doser som distribuerats, inte hur många individer som vaccinerats, vet myndigheten egentligen inte om det är färre biverkningar i de här tillverkningssatserna.
Därför har man nu beslutat att de inte ska användas tills utredningen är klar.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Jaha, så var det med det, som jag trodde skulle vara bättre än alla vacciner som innehåller dels formaldehyd, som jag är kraftigt allergisk emot sedan 1959, dels kvicksilver, som jag också råkar vara allergisk emot vid allergitest 1989. Jag har inget att välja på om jag skulle vilja vaccinera mig mot säsongsinfluensa, svininfluensa eller turistdiarré ( drickbart vaccin) för alla innehåller det jag är allergisk emot…Ägg är många allergiska emot. GÅR det inte att tillverka vacciner utan dessa ämnen?? Formaldehyd är klassat både som cancerogent och som ett kraftigt allergen av kemikalieinspektionen. Inget att leka med m a o. Hoppas på bättre vacciner framöver! /Birgitta