Annons

Region Skåne köper Gardasil.

Region Skåne har bestämt sig för att inte vänta på den nationella upphandlingen av HPV-vaccin. Nu har man beslutat köpa in Gardasil för flickor födda 1993.

25 okt 2011, kl 11:10
2

Annons

Är den nationella upphandlingen av ett vaccin mot livmoderhalscancer på väg att rämna? Förra veckan beslutade Stockholms läns landsting att försöka förhandla med de två läkemedelsföretagen GSK och Sanofi Pasteur om en frivillig överenskommelse. Igår beslutade sig de skånska politikerna för att göra en egen direktupphandling av vaccin.
Köpet gäller vaccin för flickor födda 1993.
? Vi kan helt enkelt inte vänta längre och riskera unga flickors liv, säger Gilbert Tribo (fp) till Sveriges radio.

Direktupphandlingen be
tyder att regionen i alla fall tillfälligt bryter sig loss från den nationella upphandlingen som nu är inne på sin andra upphandlingsrunda. Även om regionen riskerar att åka på skadestånd för brott mot lagen om offentlig upphandling, så tar man den risken med motiveringen att man vill fånga upp de äldsta flickorna innan de slutar skolan. Politikerna lutar sig också mot en paragraf i lagen som säger att synnerliga skäl kan vara en godtagbar anledning.
S
å nu har
regionen tecknat avtal med Sanofi Pasteur om att köpa deras Gardasil som är det vaccin som vann den nationella upphandlingens andra runda.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Med alla de allvarligaste är att de tester de gjorde på Vaccinet gardasil visar att det andra saker som inte skall finnas där i. Sedan kan man undra lite eller kanske söka lite på nätet där föräldrar nu varnar för detta vaccin……… ; /

    Andrew Wakefield: Gardasil kontaminerat med rDNA från virus
    Published by Jin83 on 2011-10-25 (468 reads)

    Andrew Wakefield och journalisten Mike Adams berättar om en undersökning som utfördes av det amerikanska företaget SANE Vax. Syftet var att ta reda på varför unga kvinnor i USA får dålig hälsa efter att de vaccinerats med HPV-vaccinet Gardasil. Undersökningen fann att många vaccinationsdosor var kontaminerade med rDNA från pappillonvirus. Doserna av Gardasil i proverna kom från flera länder i världen vilket indikerar att Gardasil per se är kontaminerat i världen.
    http://youtu.be/5PqOn35aV7c

  2. 47 girls have died so far after receiving HPV vaccinations, and some 12,000 others have been adversely affected according to reports. Yet, the HPV vaccines, Gardasil (and Cervarix abroad), has not been proven to prevent cervical cancer. Crazy? It gets worse. Despite the FDA’s own research, Gardasil shots are being mandated by more and more gov’t agencies as a requirement for young girls to enter 6th grade. How many more will be forced to suffer, or die, before this is stopped? The asnwer depends on you. Do something. I just did. Make a difference!