Stängt apotek har bättrat sig – får öppna igen

Stängt apotek har bättrat sig – får öppna igen

Läkemedelsverket häver den tillfälliga stängningen av ett apotek i centrala Stockholm sedan brister rättats till.

29 mar 2023, kl 09:16
0

Annons

Ett tillfälligt stängt apotek får öppna igen, meddelar Läkemedelsverket. Bolaget har vidtagit åtgärder som gör att “apoteket har förutsättningar för att åter kunna bedriva verksamhet”, skriver myndigheten.

Det var i mitten av februari som Läkemedelsverket stängde apoteket Sveaapotek på Sveavägen i Stockholm. Detta efter en inspektion som avslöjade en rad brister i verksamheten.

– Vår kontroll syftar till att apotekskunderna ska känna sig trygga vid besök på apotek. Det är sammantaget några grundläggande delar inom kvalitet och säkerhet som saknas för att apoteket ska kunna hålla öppet, sa Annika Babra, chef för myndighetens apotekstillsyn då.

Nu har Läkemedelsverket gjort en ny granskning och låter Sveaapotek öppna igen.

Den möjligheten kommer inte ett annat apotek som Läkemedelsverket nyligen stängde att få. Där var bristerna så allvarliga att myndigheten drog in det ansvariga företagets tillstånd att driva öppenvårdsapotek.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng