Socialstyrelsens förslag om generisk förskrivning utreds

Socialstyrelsens återkommande krav på att införa generisk förskrivning har nu resulterat i att Socialdepartementet gett Läkemedelsverket i uppdrag att utreda frågan.

21 jan 2005, kl 19:11
0

Annons

I rapporten om patientsäkerhetsaspekter på den generiska substitutionen återkommer Socialstyrelsen till förslaget om att införa generisk förskrivning. Just det förslaget har nu hörsammats av Socialdepartementet som gett Läkemedelsverket i uppdrag att under 2005 utreda om det finns skäl att införa sådan förskrivning.

? Men rapporten i sin helhet kommer inte att ligga till grund för någon proposition, säger Elin Michelsen på Socialdepartementet.

? En del förslag till förbättringar är sådant som rör till exempel Apotekets etiketter och som företaget kan förändra utan inblandning från oss. Annat däremot, som förslaget att slopa byte på itererade recept och slopa återrapportering till sjukvården kräver lagändringar.

Men man kommer på Socialdepartementet inte att under våren närmare analysera konsekvenserna av de förslagen, säger Elin Michelsen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng