Annons

Snabbvård på Kronans droghandel

Snart ska det bli möjligt för stockholmare att slinka in på ett par av KD:s apotek för att få hjälp mot enklare sjukdomar och via videolänk få konsultera en läkare.

7 feb 2012, kl 12:04
3

Annons

 Det är det finska företaget Laastari Lähiklinikka som i mars öppnar några snabbkliniker på Kronans droghandel i Stockholm. I Finland har företaget startat fem sådana här kliniker och nu tar man alltså konceptet över Bottenviken.

På apoteken
kommer en sjuksköterska att finnas på plats för enklare rådgivning och provtagningar.
? Till exempel kommer vi att kunna ta snabba streptokockprov och urinprov, säger Ville Öhman som startat verksamheten med så kallade minutkliniker i Finland.
Vid behov kommer patienten också att via videolänk få en läkarkonsultation och läkaren kommer också att vid behov skriva ut recept.
? Den här typen av telemedicin använder man sig redan av i glesbygden i norra Sverige och Finland och vi menar att man kan utveckla den. Via videolänk kan läkaren till exempel titta på örontrumman i realtid.

Priset för
den här snabbvården blir 490 kronor.
? Men om sköterskan anser att kunden bör konsultera en vårdcentral kommer vi inte att ta betalt, säger Ville Öhman.

 

 

3 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Såklart ska detta testas i Stockholm där man har sååå långt mellan läkarna. Naturligtvis ska man inte spilla krut på t.ex. Norrlands inland, där man snavar över vårdcentraler var man än går och distriktsläkarna står som spön i backen. För att inte tala om alla ambulanser, som visslar runt öronen på en så fort man sticker ut huvudet.”

  2. Vad gör man för att tjäna pengar! En sjuksköterska ska vårda, absolut ej diagnostisera sjukdomar. Istället för att åtgärda brist på läkare låter man råa kommersen starta låtsas kliniker. Skandal!

  3. Vad gör man för att tjäna pengar! En sjuksköterska ska vårda, absolut ej diagnostisera sjukdomar. Istället för att åtgärda brist på läkare låter man råa kommersen starta låtsas kliniker. Skandal!