Hem Taggar Snabbt

Tag: Snabbt

Så ska läkemedel godkännas snabbare

EMA lanserar en satsning för att stärka stödet till läkemedelsutvecklare. Systemet fokuserar på läkemedel som kan ge stor nytta för patienter jämfört med befintliga behandlingar.
1
8 mar 2016, kl 08:38

Cancerläkemedel godkänns via snabbspår

Cancerpatienter i Europa får nu tillgång till den målinriktade läkemedelsbehandlingen med Tagrisso mot en särskild form av lungcancer.
3 feb 2016, kl 12:32

Kritik mot snabbvård på apotek

Kliniker med snabb diagnostik över videolänk riskerar att öka på förskrivningen av antibiotika. Det anser läkare i Strama, Samverkan mot antibiotikaresistens. De argumenterar för att de så kallade minutenklinikerna inte ska förskriva...
14 maj 2012, kl 19:00

Snabbvård på Kronans droghandel

Snart ska det bli möjligt för stockholmare att slinka in på ett par av KD:s apotek för att få hjälp mot enklare sjukdomar och via videolänk få konsultera en läkare.
3
7 feb 2012, kl 12:04

Snabbfil för Novartis medel mot leukemi

Leukemipreparatet Tasigna från Novartis får snabbehandling av det amerikanska läkemedelsverket FDA. Företagets ansökan kommer att behandlas av myndigheten inom ett halvår.
9 mar 2010, kl 11:20

Risker med effektiv marknadsföring

Sofistikerad och allt effektivare marknadsföring kan försätta patienter för större risker. Det hävdas i en artikel i senaste numret av BMJ.
3 dec 2008, kl 11:12

Boots börjar med drive-in- apotek

Lämna in receptet i ena luckan och hämta ut medicinen i nästa, utan att lämna bilen. Boots har med USA som förebild öppnat företagets första drive-in- apotek.
11 sep 2008, kl 11:13

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng