Skadestånd för könsdiskriminering

Läkemedelsföretaget Novartis har dömts att betala 250 miljoner dollar i skadestånd till 5 600 kvinnor anställda vid företaget.

20 maj 2010, kl 11:34
2

Det var en federal domstol på Manhattan som igår fällde domen över Novartis. Juryn fann att företaget diskriminerat kvinnor när det gäller löner och karriärmöjligheter på grund av graviditet. Domen gällde förhållanden mellan 2002 -2007 och är enligt Bloombergs det största skadeståndet hittills när det gäller diskriminering i arbetslivet.

När det gäller
skadestånd som läkemedelsföretag dömts att betala i år i USA, överträffas det här utslaget bara av ett skadeståndskrav mot Teva och Baxter som dömts att betala drygt 505 miljoner dollar för bristfällig förpackning av ett läkemedel.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Är det verkligen så att Teva och Baxer dömts att betala drygt 505 miljarder dollar? Det verkar på flera plan helt orimligt.

  2. Det stämmer, det var fel. 505 miljoner dollar ska det vara, vilket är lite mer rimligt.
    //Redaktionen

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng