Annons

Socialministern fick kritik för sämre tillgänglighet

En av den här mandatperiodens skarpaste ideologiska frågor, den om omregleringen av apoteksmarknaden var upp till diskussion i gårdagens interpellationsdebatt. Från socialdemokratiskt håll fick regeringen den här gången bland annat kritik för att tillgängligheten försämrats.

19 maj 2010, kl 14:08
0

Annons

I gårdagens interpellationsdebatt diskuterades bland annat tillgängligheten av läkemedel och att man i och med omregleringen inte har möjlighet att få veta om ett närliggande men konkurrerande apotek har ett förskrivet läkemedlet på lager.

Lennart Axelsson
från socialdemokraterna sade att man fått många reaktioner från såväl pensionärsorganisationen PRO som medlemmar i RSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa om problemen som uppstått när man inte längre kan få uppgift om närmaste utlämningsställe.
Enligt Lennart Axelsson är det också en problematik som Apotekets kundtjänst stöter på.
Alf Eriksson, också socialdemokrat, menade att tillgängligheten i praktiken minskat på grund av affärshemligheten mellan konkurrenterna.

Socialminister
Göran Hägglund svarade att han har för avsikt att bjuda in apoteksbranschen för att lösa problemet.
? Jag tycker man borde uppnå en samarbetssituation där konkurrenter informerar om var man får tag i det läkemedel som för tillfället är slut i den egna hyllan, sade Göran Hägglund.