Ska utvärdera registersatsning

Myndigheten för vårdanalys får i uppdrag att utvärdera satsningen på de nationella kvalitetsregistren.

21 okt 2013, kl 10:13
0

Annons

Under 2011 beslutade regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting att utveckla nationella kvalitetsregister för vård och omsorg mellan 2012-2016. Syftet med satsningen är att öka kvaliteten i och användningen av befintliga kvalitetsregister.

Satsningen ska nu utvärderas. Regeringen har gett uppdraget till myndigheten för vårdanalys. Vårdanalys får i uppdrag att utvärdera i vilken utsträckning de uttalade målen i satsningen nås. Myndigheten ska även undersöka om organisation och insatser är ändamålsenliga för att nå målen.

En delrapport ska redovisas till Socialdepartementet senast den 1 december 2014. Senast den 1 december 2017 ska slutrapporten vara klar.

Vårdanalys gjorde en förstudie om satsningen i arbetet med utvärderingsplanen under våren 2013. I förstudien påpekar myndigheten att förutsättningarna för kvalitetsarbete och forskning varierar stort mellan olika register. Man anser också att satsningen har många och ibland otydliga syften och mål, vilket kan påverka förutsättningarna för att styra satsningen mot konkreta mål negativt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng