Annons

Beslagtog en miljon falska tabletter

Schweiziska myndigheter har beslagtagit över 400 kilo ångestdämpande läkemedel. Tabletterna visade sig vid en kontroll vara falska.

21 okt 2013, kl 11:07
0

Annons

Den schweiziska tullen konfiskerade över en miljon Xanax-tabletter på flygplatsen i Zurich. De ångestdämpande läkemedlen var på väg från Kina till Egypten. 

Enligt den schweiziska läkemedelsmyndigheten var det svårt att avgöra om Xanax-tabletterna var falska på grund av deras utseende, då de var mycket välgjorda. Men en analys visade att tabletterna helt saknade aktiv substans.

Utvecklingsländer så som Egypten har en stor marknad för förfalskade läkemedel, skriver BBC. Enligt WHO kan så mycket som 30 procent av läkemedlen i dessa länder vara falska. 

Pfizers ångestdämpande läkemedel Xanax säljs under namnet Xanor i Sverige. Läkemedlet innehåller den aktiva substansen alprazolam.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng