Ska sänka priset på läkemedel

Storbritannien ska sänka priserna på läkemedel genom att införa värdebaserad prissättning. Industrin menar att priserna redan är låga.

24 jun 2013, kl 10:34
0

Annons

Det brittiska hälsodepartementet tänker införa värdebaserad prissättning av läkemedel från januari 2014. Syftet är att sänka priserna på originalläkemedel med så mycket som 20 procent. Anledningen är att Storbritannien ska spara 11,5 miljarder pund över de kommande åren och mycket av besparingen ska göras inom hälso- och sjukvårdssektorn, skriver Fierce Pharma.

Nu pågår förhandlingar med läkemedelsföretag om att sänka priserna på de originalläkemedel som inte redan omfattas av det statliga prissättningssystemet. Hur de priserna sätts håller redan på att ses över.

Representanter för läkemedelsindustrin menar däremot att de brittiska läkemedelspriserna redan är bland de lägsta i Europa. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng