Ska gemensamt forska på PD1-hämmare

Novartis och Bristol-Myers Squibb har inlett ett samarbete för att utvärdera behandlingar mot lungcancer.

6 okt 2014, kl 09:21
0

Foto: iStockphoto

Läkemedelsföretagen Bristol-Myers Squibb och Novartis har inlett ett samarbete för att utvärdera behandlingar mot icke-småcellig lungcancer. 

Samarbetet gäller Bristol-Myers Squibbs PD1-hämmare Opdivo, nivolumab. Företagen ska utvärdera säkerhet och effekt av nivolumab i kombination med tre substanser i fas I- och fas II-studier på patienter med icke-småcellig lungcancer. En av substanserna som ska testas är Novartis ALK-hämmare Zykadia, ceritinib.

Båda studierna ska genomföras av Novartis, skriver företaget i ett pressmeddelande.

PD1-hämmare testas mot flera olika cancertyper. Opdivo är godkänd i Japan mot metastaserat malignt melanom, och ansökan behandlas nu av EMA för den indikationen. I förra veckan accepterade EMA att utvärdera en ansökan om godkännande av Opdivo i tredje linjens behandling mot icke-småcellig lungcancer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng