Schering-Plough betalar fem miljoner för regelbrott

Det amerikanska läkemedelsföretaget Schering-Plough betalar 500 miljoner dollar, ungefär fem miljarder kronor, efter att ha gjort upp i godo med amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Betalningen är en ersättning för vinst som företaget gjort medan tillverkningen har stridit mot FDA:s tillverkningsregler.

22 maj 2002, kl 12:49
0

Annons

Vid 13 inspektioner sedan 1998 har FDA funnit brister i lokaler, tillverkning, kvalitetskontroll, utrustning, laboratorier, paketering och märkning vid Schering-Ploughs fabriker i New Jersey och på Puerto Rico. Fabrikerna står för 90 procent av företagets läkemedelstillverkning.

Enligt den uppgörelse som företaget avtalat med FDA ska tillverkningen anpassas till regelverket CGMP (Current Good Manufacturing Practice). Om det inte sker enligt den fastlagda tidsplanen får företaget betala ytterligare ersättning, upp till 1,75 miljarder kronor.

Schering-Plough tillverkar bland annat Clarityn mot allergi och Remicade mot reumatoid artrit.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng