Sanofi-Aventis är nu världens tredje största läkemedelsföretag

Europas största läkemedelsföretag såg för första gången dagens ljus i fredags. Då lanserades officiellt Sanofi-Aventis, resultatet av sammanslagning mellan tysk-franska Aventis och helfranska Sanofi-Synthelabo.

23 aug 2004, kl 13:32
0

Annons

Efter långa spekulationer var det till slut franska Sanofi-Synthelabo som köpte aktiemajoriteten i Aventis. Tillsammans bildar de Europas största och världens tredje största läkemedelsföretag och ska heta Sanofi-Aventis.

I dagsläget kontrollerar Sanofi-Synthelabo 95,47 procent av aktiemajoriteten i Aventis. Därmed gick företaget i fredags ut och officiellt deklarerade sammangåendet och det nya namnet. På sikt är målet att kontrollera 100 procent av aktierna.

Först diskuterades att Aventis skulle köpa Sanofi-Synthelabo. Sedan blev det tvärtom ? något som först motarbetades av Aventis styrelse, speciellt som den franska staten stod bakom Sanofi-Synthelabo motbud. Anledningen till det var att även schweiziska Novartis visade intresse för Aventis.

Det nya Sanofi-Aventis har en total forskningsbudget på cirka 4,2 miljarder euro och runt 100 000 anställda.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng