Så ska EMA öka samarbetet med akademin

Så ska EMA öka samarbetet med akademin

Med ett nytt treårigt ramverk vill EMA göra det lättare för myndigheten att samarbete med akademin och tvärtom.

5 apr 2017, kl 09:44
0

Annons

Guido Rasi. Fto: EMA

Syftet med det nya ramverket, som nyligen klubbades igenom i EMA, är bland annat att öka akademins förtroende för det regulatoriska systemet och bidra till att akademisk forskning omvandlas till nya behandlingar och läkemedel som både möter de regulatoriska kraven och verkliga behov.

– Ramverket ger oss möjlighet att integrera avancerad vetenskaplig kunskap i vår verksamhet i ännu större utsträckning än i dag. Det kommer också att hjälpa akademiska start up-företag att bättre dra nytta av regulatoriska råd från det europeiska regulatoriska nätverket, vilket kan bidra till att omvandla deras upptäckter till patientfokuserade läkemedel, säger EMA:s ordförande Guido Rasi i ett pressmeddelande.

Vad det utökade samarbetet med akademin innebär mer praktiskt finns beskrivet i en handlingsplan. I den finns en rad inplanerade aktiviteter från och med det första kvartalet 2017 till och med slutet av år 2019.

Bland annat handlar det om aktiviteter för ett ömsesidigt kunskapsutbyte inklusive praktisk träning mellan EMA och akademin, utbytesprogram för personal, en strategisk forskningsplan för regulatorisk vetenskap och att skapa en särskild ingång för akademin med information om vilken support som finns tillgänglig inom det europeiska regulatoriska nätverket.

EMA har även en ny webbsida speciellt för akademin med mer information om det nya ramverket och handlingsplanen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng