Annons

Resistens påverkar krishantering

Hela samhällets säkerhet kan påverkas av en ökad antibiotikaresistens enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

29 nov 2013, kl 09:00
0

Annons

Det är inte bara sjukvården och människors hälsa som påverkas när de antibiotika vi har till buds tappar i effekt. Enligt en rapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har det också effekt på andra samhällsviktiga funktioner som läkemedelsförsörjning, livsmedel, tillgången på dricksvatten och räddningstjänst.

Om antibiotikan tappar sin effekt som läkemedel kan alla dessa områden påverkas. I sin rapport har MSB undersökt ett scenario med en mer omfattande resistens och kommit fram till att konsekvenserna skulle kunna bli stora.

Det skulle bland annat kunna leda till att hanteringen av vissa kriser som stora olyckor eller bakteriesjukdomar som uppkommer som en följd av en pandemi enligt MSB.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng