Annons

Positivt för två doser Cervarix

Två doser av HPV-vaccinet Cervarix ger ett lika bra skydd som tre. Nu ger EMAs expertkommitté tummen upp för det kortare schemat.

29 nov 2013, kl 09:10
0

Annons

GSK har ansökt hos den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA om godkännande av ett tvådos schema för sitt HPV-vaccin Cervarix för flickor i åldrarna 9 till 14 år. Nu meddelar företaget att EMAs rådgivande kommitté, CHMP, har gett en positiv rekommendation för ett godkännandet av två doser.

Idag är Cervarix godkänt för att ges i tre doser men nya studier har visat att personer som fått två injektioner av vaccinet har ett lika bra skydd som de som fått tre. Ansökan till EMA grundar sig på data från den så kallade HPV-070-studien. GSK meddelar att de fortfarande rekommenderar tre doser för flickor och kvinnor mellan 15 och 25 år.

Faktum att det räcker med två doser av vaccinet innebär en underlättad administrering av vaccinationer, framför allt i länder med sämre kontrollerade vaccinationsprogram. Nyligen publicerades data från en annan studie som indikerar att även en dos av Cervarix ger ett bra skydd i upp till fyra år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng