Annons

Receptfritt i handeln fungerar i Norge

Hela 319 av 884 granskade butiker i Norge fick vid en kontroll anmärkningar på sin försäljning av receptfritt. De flesta anmärkningarna var dock av marginell karaktär. Norska läkemedelsverkets slutsats är att försäljningen fungerar bra.

16 aug 2005, kl 13:31
0

Annons

Försäljningen av receptfria läkemedel utanför apotek har gått över förväntan i Norge. Den slutsatsen drar norska läkemedelsverket i en översyn av verksamheten.
Kontrollen, som gjordes förra året, utfördes på 884 försäljningsställen. På 319 av dessa fann man något att anmärka på.

? Vi tycker det är väldigt bra att så många försäljningsställen klarade sig utan anmärkningar, säger Audny Stenbråten på norska läkemedelsverket till Norsk Farmaceutisk Tidskrift.

? Resultatet är bättre än vi förväntade oss.

Totalt gjordes 385 noteringar om avvikelser på de kritiserade försäljningsställena. 108 av dessa gällde mindre fel i sortimentet av varor, 165 felaktigheter i de skriftliga rutinerna.
För fem butiker drogs rätten till försäljning in.

I rapporten skriver Legemiddelverket att trots att det gjordes färre kontroller än vad som planerats, 884 istället för 1700, så anser man sig kunna dra slutsatsen att verksamheten fungerar bra.

Myndigheten understryker speciellt att man inte upptäckt någon försäljning av otillåtna produkter eller några inköp från icke godkända grossister.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng