Annons

Receptarie missade förskrivarfel

På apoteket upptäcktes inte att den förskrivna dosen av det antibakteriella medlet var för hög.

25 nov 2014, kl 11:38
1

Annons

Apotek missade

I tio dagar tog patienten en för hög dos av det antibakteriella läkemedlet Bactrim forte. Farmaceuten på ett apotek i Trelleborg upptäckte inte förskrivarfelet vid expedieringen.

Det upptäcktes istället när patienten uppsökte medicinakut på grund av blödning från urinvägar och symtom på hjärtinfarkt. Vid läkemedelsgenomgång på kliniken upptäcktes den felaktiga doseringen. Men överläkaren på medicinkliniken menar enligt lex maria-anmälan att det är svårt att säga om den felaktiga doseringen varit orsak till blödningen och komplikationerna, men att det kan finnas ett samband.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Det är intressant att det står just “Receptarie missade förskrivarfel” och inte “Förskrivare skrev ut för hög dos”. Man kan ju tycka att ansvaret borde ha varit åtminstone delvis läkarens…

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng