Annons

Rävgift kvar på apoteken i sommar

Som Läkemedelsvärlden tidigare rapporterat försvinner värktabletterna Distalgesic och Paraflex Comp i höst från den svenska marknaden. Det borde, precis som Ralph Edwards menar i aprilnumret av Uppsala Reports, ha skett för länge sedan. Riskerna vid överkonsumtion eller samtidigt alkoholintag är väldokumenterade, bland annat av det svenska forskarparet Ulf och Birgitta Jonasson. Att rävgift som antas […]

17 jun 2005, kl 21:06
0

Som Läkemedelsvärlden tidigare rapporterat försvinner värktabletterna Distalgesic och Paraflex Comp i höst från den svenska marknaden. Det borde, precis som Ralph Edwards menar i aprilnumret av Uppsala Reports, ha skett för länge sedan. Riskerna vid överkonsumtion eller samtidigt alkoholintag är väldokumenterade, bland annat av det svenska forskarparet Ulf och Birgitta Jonasson.

Att rävgift som antas ha bidragit till 200 dödsfall om året bara i Sverige tillåtits stå kvar på apotekshyllorna år efter år är obegripligt ? och ett ännu större skäl till självkritisk analys hos ansvariga myndigheter och företag än Vioxx-historien.