Proposition om läkemedelsregister försenad

Propositionen baserad på Leif Ekbergs utredning om bland annat läkemedelsregister är försenad och kommer inte att presenteras för riksdagen förrän nästa år.

9 nov 2004, kl 17:47
0

Annons

Anders Blanck, departementsråd på Socialdepartementet, förklarar förseningen med att arbetsbelastningen på departementet varit hög.

? Vår ambition är att propositionen kan lämnas till riksdagen den 20 januari. Datumet för riksdagsbeslutet är dock oförändrat den 1 juli så den interna förseningen får ingen effekt på förslagens genomförande i praktiken, säger han.

Som Läkemedelsvärlden tidigare rapporterat är risken stor att propositionen delvis blir inaktuell och måste omarbetas utifrån utfallet i det så kallade Bringwell-målet i EG-domstolen.

– Det är svårt att sia om hur mycket som måste förändras. Ifrågasätts hela det svenska systemet krävs en större omarbetning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng