Hem Taggar Läkemedelsregister

Tag: Läkemedelsregister

Nytt cancerregister missar viktiga svar

Tidigare i år sjösattes ett nationellt register över tolv nya cancerläkemedel. Det ska bidra till jämlikare vård men lämnar andra viktiga frågor obesvarade.
20 aug 2018, kl 12:42

Lättare anmäla oseriösa läkare

Farmacevter bör få lättare att anmäla suspekta förskrivningar av narkotika. Det är ett av förslagen i en rapport med syfte att minska överförskrivningen av narkotika som presenteras i juni.
19 maj 2005, kl 15:32

Nya läkemedelsregister blir verklighet

Som väntat biföll Riksdagen häromdagen förslaget om nya läkemedelsregister.
29 apr 2005, kl 11:16

Läkemedelsregister hade avslöjat riskerna med Vioxx

Riskerna med Vioxx hade kunnat upptäckas med det läkemedelsregister som nu inrättas. Även om det tar tid innan registret kan användas för långtidsuppföljningar kan man snabbt göra till exempel interaktionsstudier.
18 apr 2005, kl 16:45

Proposition om läkemedelsregister försenad

Propositionen baserad på Leif Ekbergs utredning om bland annat läkemedelsregister är försenad och kommer inte att presenteras för riksdagen förrän nästa år.
9 nov 2004, kl 17:47

Farmacevter får tillgång till läkemedelsförteckning

Regeringen tog intryck av kritiken i remissvaren ? även farmacevterna får tillgång till uppgifter i det omdiskuterade läkemedelsregistret. Landstingen fick dock nöja sig med tilläggsdirektiv till Kvalitetsregisterutredningen.
23 aug 2004, kl 18:05

Apoteket planerar att
lägga ned unikt
läkemedelsregister

Apoteket AB har planer på att lägga ned det enda individbaserade läkemedelsregister som finns i Sverige, Jämtlandsundersökningen. Nedläggningen, om den blir av, kommer dock inte att ske utan protester.
23 sep 2002, kl 10:25